Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, a incheiat recent o conventie cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) vizand finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii.
Astfel, Intesa Sanpaolo Bank pune la dispozitia fermierilor ce detin Adeverinte eliberate de APIA si respecta criteriile de eligibilitate specifice produsului, credite pe termen scurt reprezentand pana la 80% din valoarea ajutoarelor de stat cuvenite acestora. Creditul este acordat in conditii financiare deosebit de avantajoase pentru beneficiari, urmand a fi rambursat integral in momentul incasarii de catre fermieri a ajutoarelor de stat din partea APIA. Structura de garantii aferente facilitatii de creditare este de asemenea una simplificata.
“Noul produs vine sa completeze o gama larga de finantari dedicate sectorului agricol, care cuprinde si alte credite acordate in relatie cu APIA (creditul SAPS, creditul Axa II – adresate fermierilor cu activitate in domeniul cultivarii pamantului), linia de creditare “Recolta” pentru finantarea culturilor agricole, precum si creditul de investitii in echipamente, utilaje si masini agricole. Banca si-a adaptat astfel oferta cerintelor unei piete in dezvoltare si careia noi ii acordam un interes deosebit.”, a declarat Remus Nica, manager produse creditare in cadrul Intesa Sanpaolo Bank.
Mai mult Intesa Sanpaolo Bank vine in intampinarea companiilor active in sectorul agricol, cu o serie de produse pentru co-finantarea proiectelor din fonduri europene derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) printre care Masura 121 sau Masura 123.
Toate aceste facilitati de creditare au fost special concepute luand atent in considerare specificul activitatii agricole, sezonalitatea afacerilor si posibilitatile de rambursare reale in acest domeniu, cat si tipurile de garantii disponibile din partea companiilor si fermierilor privati cu activitate in agricultura.