Senatorii şi deputaţii s-au reunit în şedinţă comună și au votat, în secret, noile conduceri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Consiliul Legislativ şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Parlamentul a decis ca Nicu Marcu, PNL, a preluat functia de presedinte al ASF.
Venitul lunar al șefului ASF poate ajunge până la 15.000 de euro.
Potrivit News.ro, vicepreşedintele Curţii de Conturi Nicu Marcu este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al ASF, el fiind deja avizat favorabil. Marcu va ocupa funcţia de preşedinte al ASF pentru perioada rămasă din mandatul de 5 ani care a început în noiembrie 2018. Funcţia de preşedinte al ASF a rămas vacantă după ce Leonardo Badea a demisionat, devenind viceguvernator al BNR.
Locurile in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara sunt vânate de politicienii români. Iar motivul principal este salariul lunar pe care membrii si presedintele ASF il primesc. Spre exemplu, noul presedinte al ASF, Nicu Marcu, va avea un salariu de 68 mii lei/luna.
Chiar dacă presa il vedeacâștigător pe Daniel Zamfir, PSD, negocierile politice s-au dat până în ultimul moment
Cea mai râvnită poziție în ASF (pentru care s-au bătut senatorii PSD, Daniel Zamfir, dar și Eugen Teodorovici) este cea de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, care a rămas fără șef după plecarea lui Leonardo Badea la BNR.
În urma negocierilor dintre partidele politice, președinte al ASF va fi Nicu Marcu, fost parlamentar USL, propus de PNL, dar considerat un apropiat al președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Marcu este susținut și de PSD, dar și de Pro România. Nicu Marcu este actualul vicepreședinte al Curții de Conturi, iar plecarea sa la ASF lasă un loc liber pe care va fi mutat socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, potrivit presei.