Ömer Tetik a participat astazi la conferinta internationala „Globalization and the New Economies”, fiind moderatorul panelului „Banks and Globalization”. A fost prima sa participare, in calitate de director general al Bancii Transilvania, la un eveniment de asemenea anvergura, organizat in Cluj-Napoca. Peter Franklin, reprezentantul BERD in cadrul Consiliul de Administratie al BT, a sustinut de asemenea o prezentare in cadrul respectivului panel.
Conferinta, desfasurata in 8 si 9 octombrie, a fost organizata de Universitatea Babes-Bolyai si de Banca Transilvania, printre vorbitori fiind diplomati britanici de top, reprezentanti ai unor banci internationale, respectiv ai unor institutii si companii din România, precum: BNR, HP România, Universitatea Babes-Bolyai si BT.
Ömer Tetik : „Globalizarea financiara are potentialul de a contribui la cresterea consumului, la alocarea de capital pentru piete mai indepartate si la diversificarea riscurilor. Cu toate acestea, fara abordare corecta, analiza regionala si doar prin utilizarea produselor si serviciilor standard si supra-reglementate, bancile si alte institutii financiare nu pot livra valoarea asteptata de public. Institutiile financiare internationale au datoria sa ofere cadre nu doar la nivel mondial, dar si regional si national, prin care accesibilitatea si eficienta serviciilor bancare sa fie cu un pas inainte”.
Subiectele abordate de conferinta sunt urmatoarele: provocarile lumii contemporane, standarde noi, impact, influente si piete internationale.
Despre Banca Transilvania
Banca Transilvania este una dintre cele mai mari banci din România, in functie de active. Misiunea sa este de a sprijini mediul de afaceri. Activitatea BT este organizata pe patru linii principale de business: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formata din 550 de sedii si aproape 1,68 milioane de clienti activi. BT este prima banca din România care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997. Strategia sa este sustinuta de actionari puternici, printre care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al bancii.