[dropcap]D[/dropcap]oua institutii de credit din Romania – UniCredit Tiriac Bank si Intesa Sanpaolo Bank – au anunta ca sustin campania Ora Pamantului, stingand luminile la sediile proprii. La nivel mondial, in tabloul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o Campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari – Earth Hour.
UniCredit Tiriac Bank sarbatoreste Ora Pamantului
[dropcap]U[/dropcap]niCredit Tiriac Bank sarbatoreste si in acest an Ora Pamantului, stingand luminile in sediul central (Bulevardul Expozitiei 1F, Bucuresti) sambata, 23 martie 2013, intre orele 20:30 si 21:30. Initiativa se desfasoara la nivel de grup, Romania fiind doar una dintre tarile care s-a alaturat. UniCredit sarbatoreste Ora Pamantului stingand luminile in 76 de cladiri din 14 tari europene. , banca ia parte la initiativa WWF pentru a creste vizibilitatea asupra schimbarilor climatice. UniCredit va participa pentru al saselea an consecutiv la aceasta initiativa a WWF, care are scopul de a creste vizibilitatea asupra schimbarilor climatice, care ne afecteaza serios planeta.
Schimbarea climatica este una dintre cele mai serioase crize cu care se confrunta omenirea. Efectele sale in 2012 au fost alarmante: reducerea masiva a ghetarilor din zona arctica si multiplicarea fenomenelor devastatoare pentru planeta (seceta, inundatii), care pun in pericol ecosistemele si vietile a milioane de oameni. Conform previziunilor, 2013 se anunta unul dintre cei mai caldurosi ani din toate timpurile. Responsabilitatea pentru acest scenariu dramatic le apartine in mare parte oamenilor, pentru cresterea constanta a emisiilor de CO2, concentratia acestora in atmosfera atingand o cifra record in ianuarie 2013 – 395 la un milion.
Sustinand Ora Pamantului 2013, UniCredit doreste sa ofere o dovada “vizibila” a angajamentului sau fata de contracararea semnificativelor schimbari legate de mediu, aflate acum in plina desfasurare. Subiectul responsabilitatii fata de acest aspect a fost abordat nu numai de organizatiile de mediu, ci si de oameni de stiinta de prestigiu si organisme internationale cum ar fi Banca Mondiala, Agentia Internationala pentru Energie, Forumul Economic Mondial si de catre Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, care a plasat lupta impotriva incalzirii globale printre prioritatile celui de-al doilea mandat al sau.
Participarea UniCredit la Ora Pamantului este parte a unei strategii mai largi cu privire la eco-sustenabilitate. Banca si-a fixat obiectivul de a reduce cu 30% emisiile de CO2 pana in anul 2020. Un prim pas spre atingerea acestui obiectiv a fost facut prin constructia de noi cladiri pentru sediile centrale ale bancilor din cadrul grupului, folosind tehnologii prin care se vor obtine economii de energie in valoare de 22,5%, o reducere cu 37,3% a apei potabile consumate in cladiri, reutilizarea apei de ploaie in proportie de 100%, reciclarea a 93% dintre materialele rezultate in urma constructiilor, folosirea, in proportie de 20,5%, de materiale reciclate si, in proportie de 41% a celor produse local.
Intesa Sanpaolo Bank sustine campania “Earth Hour” si in 2013
[dropcap]I[/dropcap]Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, sustine activ pentru al V-lea an consecutiv campania “Earth Hour” (Ora Pamântului) – cea mai mare manifestare pentru protectia mediului din istorie, initiata de catre WWF (World Wide Fund for Nature). In acest sens banca a promovat printr-o serie de actiuni interne, dar si pe pagina de Facebook conceptul si mesajul “Earth Hour”.
De asemenea, o buna parte dintre unitatile teritoriale ale bancii din intreaga tara isi vor stinge reclamele luminoase pe durata intregului weekend 23 – 24 martie 2013 in semn de sustinere si solidaritate cu cauza globala „Earth Hour”. altfel, actiuni similare vor avea loc in majoritatea bancilor si companiilor financiare detinute de Grupul Intesa Sanpaolo in cele 12 tari din zona Europei Centrale si Est unde este prezent.
Peste 40 de orase din România vor lua parte la „Earth Hour 2013” stingerea luminilor unor cladiri si monumente reprezentative, alaturi de cele 7.000 de orase din 152 de tari. si alte manifestari specifice vor avea loc cu aceasta ocazie in toate colturile tarii si mai ales in Timisoara, capitala „Earth Hour 2013” in România, dupa ce anul trecut acest statut l-a avut Bistrita.