OTP Consulting Romania, companie membra a OTP Group, si Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti au organizat, in data de 29 aprilie, la Hotelul Howard Johnson din Bucuresti, conferinta de deschidere a proiectului multi-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia”.
Invitatii speciali ai evenimentului au fost reprezentanti marcanti ai mediului de afaceri, cel universitar sau experti din zona antreprenoriatului:
Ø Razvan Daraban – Presedintele Asociatiei „Centrul Român de Initiative” (moderatorul conferintei)
Ø István Miklós – Consultant Senior OTP Consulting, Manager de proiect Antreprenor
Ø Florin Jianu – Presedintele Patronatului Tinerilor intreprinzatori din România, fost Ministrul delegat pentru intreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism
Ø Prof. dr. ing. Anton HADaR – Vicepreşedintele Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
Ø Valentin Militaru – Expert schema start-up, Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie din Bucuresti
Ø Prof. Florin Baciu – Expert Coordonator Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
Ø Radu Godeanu – Vicepresedinte UGIR
Ø Marin Florian – Presedintele Organizatiei de Tineret a Blocului National Sindical
Ø Daniela Badea – Director General AM POSDRU
Ø Mihai Paun – CEO Ascend Netsolutions
Ø Marius Bostan – Fondator si Senior Partner VMB Partners S.A
Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia” se adreseaza unui grup tinta alcatuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia, cu vârsta peste 18 de ani, care doresc sa initieze o activitate independenta. Dintre acestea, cel putin 50% sunt persoane din categoria de vârsta 18-25 ani, inscrise in invatamântul superior.
“Succesul in afaceri nu tine de vârsta, ci de dorinta de a excela si de eficienta instrumentelor de sustinere a mediului antreprenorial.” – Florin Jianu, Presedinte al Patronatului Tinerilor intreprinzatori din România.
“Cred in potentialul antreprenorial al României si in creativitatea si curajul tinerilor de la noi. Eu insumi traiesc o poveste antreprenoriala care imi aduce mari satisfactii si am certitudinea ca acei tineri cu spirit de intreprinzatori care aleg sa ramâna in tara, vor juca o carte câstigatoare atât pentru ei, cât si pentru structurile care ii sprijina. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care am decis sa ma implic si sa sprijin proiectul <<ANTREPRENOR- Idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia>>”. – Razvan Daraban, Presedintele Asociatiei „Centrul Român de Initiative”.
Persoanele din grupul tinta au oportunitatea sa participe la cursuri de formare profesionala in domeniul antreprenoriatului si, ulterior, sa intre intr-un concurs de idei de afaceri. in urma acestuia, 40 de idei de afaceri – cel putin câte doua din fiecare judet al regiunilor implicate in proiect si minimum 20 apartinând categoriei de vârsta 18-25 de ani – vor fi finantate prin subventii pentru a fi puse in aplicare. Valoarea unei finantari este de 10 000 euro.
„Consider ca tinerii din România sunt o resursa de talent, inovatie si creativitate, iar acest lucru este relevat extrem de clar in rata de crestere a industriilor creative in PIB. România nu duce lipsa de potential antreprenorial judecând dupa succesul SRL Debutant, lege care vizeaza intreprinzatorii debutanti. in acelasi timp, consider ca proiectele de sprijin pentru tinerii antreprenori reprezinta un element catalizator pentru crearea de locuri de munca si pentru dezvoltarea socio-economica a României. Sper ca tinerii antreprenori sprijiniti prin acest program sa inteleaga si sa respectele principiile de etica pe care un proiect antreprenorial le presupune in relatia cu angajatii.” – Marin Florian, Presedintele Organizatiei de Tineret a Blocului National Sindical
Asumarea unei reprezentari feminine de 30% din totalul grupului tinta este convergenta cu Pilonul 3 al Planului Antreprenoriat 2020, care are in vedere sustinerea start-up-urilor demarate de femei-antreprenor.
Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
OTP Consulting Romania, membra a OTP Group, opereaza pe piata locala din 2007. Compania ofera suport partenerilor si clientilor sai in obtinerea finantarilor nerambursabile destinate investitiilor si dezvoltarii de proiecte.
Pentru mai multe detalii despre proiect, accesati www.otpantreprenor.ro sau vizitati pagina de Facebook OTP Antreprenor.