UniCredit Bank testează în cadrul agențiilor proprii un nou produs de creditare imobiliară, care prevede darea în plată, ca urmare a preconizatei aprobări de către parlamentari a actului normativ care va reglementa pe piața bancară românească conceptul de ”datio in solutum”.
Noul credit ipotecar este disponibil în lei și se diferențiază față de împrumutul standard nu numai prin opțiunea pe care clientul o are de a da în plata bunul imobil în cazul în care nu-și mai poate plăti ratele, ci și prin valoarea avansului, care diferă în funcție de destinația împrumutului astfel: 25% pentru cumpărarea primei locuințe și 35% pentru cumpărarea unei noi proprietăți, a unei case de vacanță sau a unei locuințe care urmează a fi închiriată.
Totodată, noul produs de finanțare are și costuri mai mari decât creditul ipotecar standard cu peste un punct procentual. Comisioanele de analiză și de administrare a creditului sunt similare.
”Pentru moment, clienții găsesc în rețeaua noastră de sucursale aceeași ofertă de credite pentru achiziția de imobile pe care o cunosc deja: credite cu avans minim de 15%, cu valori maxime de până la 250.000 de euro sau echivalent lei și perioade de maxim 35 de ani, în funcție de valuta creditului”, au specificat oficialii UniCredit Bank, la solicitarea publicației online www.BankingNews.ro.
”Produsul la faceți referire nu este în acest moment disponibil clienților. Este un produs pe care l-am proiectat pentru a asimila evoluțiile legislative actuale, dar care se află încă în proces de calibrare și care mai poate suferi schimbări și ajustări, iar diseminarea sa în rețeaua de sucursale reprezintă exclusiv un exercițiu pentru situația în care implementarea unei noi oferte ar deveni necesară. Așa cum am anunțat și în trecut, contextul legislativ incert ne determină să luăm în calcul și să testăm diverse scenarii, fără ca acest lucru să însemne însă o schimbare de facto a ofertei noastre pentru clienți”, au mai precizat reprezentanții UniCredit Bank.