Raiffeisen Bank ofera dobanzi promotionale, de pana la 2.50%, la depozitele nou deschise pe termen de 12 luni, constituie prin canale digitale, de catre clienti care isi incaseaza veniturile prin banca.
In cadrul acestei campanii, care se desfasoara in perioada 14 mai – 11 august 2019, persoanele fizice pot beneficia de dobanzi competitive de pana la 1.75% pe an pentru depozitele deschise pe termen de 6 luni si de pana la 2.50% pe an pentru depozitele deschise pe termen de 12 luni.
Raiffeisen Bank ofera si pentru depozitele in lei, pe termen de 24 si 36 de luni, un bonus de 0,25%, peste rata de dobanda standard, pentru clientii de casa. In plus, daca un client de casa deschide depozitul printr-un canal digital, bonusul se majoreaza la 0,50% pe an.
Prin aceasta promotie, Raiffeisen Bank atinge mai multe obiective: rasplateste fidelitatea clientilor sai, are o oferta atractiva pentru clienti noi, incurajeaza folosirea canalelor digitale si stimuleaza economisirea.
Mugur Isărescu a îndemnat băncile să încurajeze economisirea
Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat în cadrul conferinţei de prezentare a Raportului asupra inflaţiei că, deşi a tot îndemnat băncile să crească dobânzile la depozite, acestea nu au ascultat, aşa că BNR ar putea să nu mai injecteze bani în piaţă la vară, moment în care băncile nu vor mai avea încotro decât să majoreze remuneraţia la depozite.
„Pedala pe care am apăsat-o a fost acest control întărit al lichidităţilor pentru a transmite băncilor să nu descurajeze economisirea prin dobânzi scăzute, ci să o încurajeze prin rate mai mari de dobândă la depozite bancare. Că nu ne-au ascultat încă, le mai spunem o dată, pur şi simplu trebuie să constate că vor găsi din ce în ce mai greu bani pe piaţa monetară”, a declarat Mugur Isărescu.
„Băncile vor constat că au o lichiditate mai puțină. Așa cum a trecut perioada dobânzilor foarte scăzute, a trecut și perioada excesului de lichiditate. Este necesar, pentru că trebuie să ținem lucrurile sub control. În consecință, vor urmări foarte atent, cam în felul următor: mă duc la Banca Națională și să iau bani, cel mai ieftin cu 2,50%, dacă nu cu 3,50%. Să mai ducă dobânda la depozite, de la 0,5% la 1%, 1,5%, la 2%. Nu este o speranță, este o decizie de a ține controlul strict al lichidităților, ca să împingem dobânzile la depozite în sus, pentru că aceasta este sursa echilibrului financiar din România”, a explicat Isărescu.