Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare (ISF), în perioada 3 – 7 octombrie 2022, sub egida „Săptămânii Mondiale a Investitorului” (World Investor Week – WIW), o serie de acţiuni şi de evenimente dedicate educaţiei financiare, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Acestea au drept scop conştientizarea importanţei dobândirii noţiunilor specifice pieţelor financiare non-bancare de către elevi, tineri, dar şi de către publicul larg.
Prima acţiune din săptămâna WIW, aflată la cea de a şasea ediţie, a reunit astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti, aproape 90 de liceeni care au participat la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Dincolo de prezenţa fizică a elevilor, la eveniment au fost prezenţi online şi elevi de la licee din ţară.
Iulian Stanciu, Emag le vorbește studenților despre cum o idee poate deveni o afacere de succes
Un alt eveniment, care va avea loc cu ocazia WIW, este webinarul Întâlnire cu un antreprenor de succes – adresat studenţilor şi masteranzilor, unde va fi invitat Iulian Stanciu, Preşedinte executiv Emag. Acesta le va vorbi tinerilor despre modul în care o idee poate deveni o afacere de succes, dar şi despre cum pot fi depăşite momentele delicate din viaţa unui business.
Evenimentul, care va fi live pe pagina de Facebook şi pe canalul de Youtube ale ASF, luni 3 octombrie 2022, de la ora 19.00, este o componentă a programului ASF dedicat mediului universitar – Laboratorul Academic.
În cadrul WIW, ASF a programat o serie de acţiuni de educaţie financiară la nivelul învăţământului gimnazial, liceal şi universitar, dar şi în parteneriat cu entităţi ale pieţei de capital.
World Investor Week este un demers iniţiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO). Autoritatea de Supraveghere Financiară este membră a IOSCO şi în această calitate susţine demersurile organizaţiei, care a lansat în 2017 conceptul World Investor Week, conştientizând nevoia de educaţie financiară în contextul unei pieţe financiare în schimbare şi a unui comportament bazat din ce în ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari.
ASF menţionează că desfăşoară anual un program de educaţie financiară care, pentru anul şcolar 2022 – 2023, include câteva sute de şcoli din toate judeţele ţării, plus Municipiul Bucureşti. În cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în învăţământul universitar, vor fi organizate seminarii în cele peste 25 de centre universitare partenere ale ASF.