Prededintele CEC Bank, Radu Gratiena Ghetea, vorbeste intr-un interviu despre performantele incontestabile ale institutiei pe care o conduce. Banca va depasi tintele impuse. Domnul Ghetea a spus ca se asteapta ca CEC Bank sa inregistreze, la sfarsitul acestui an, un rezultat pozitiv, in contextul in care 2012 nu a fost un an foarte bun in ceea ce priveste calitatea portofoliului de credite. Mai mult, presedintele Radu Ghetea, se poate lauda cu o performanta pe timp de criza: „clientii au preferat sa aduca banii la banca!”
„Am continuat sa ne concentram pe creditarea sectorului agricol, dar am avut apetit deosebit si pentru proiectele finantate din fonduri europene, fie pentru agricultura, fie pentru adminstratiile publice locale. Atat pe segmentul creditarii, cat si pe cel al depozitelor sunt convins ca vom depasi, la sfarsitul lui 2012, tintele pe care le-am stabilit. Ne asteptam, ca la sfarsitul acestui an, sa inregistram o crestere a soldului de 4-5% la credite si respectiv 7-8% la depozite, fata de anul precedent. Pe segmentul creditarii, cresterile noastre de sold, desi sunt spectaculoase in comparatie cu scaderile sau cresterile mici care apar in sistemul bancar romanesc, nu reflecta, in totalitate, efortul nostru de creditare, pentru ca avand in vedere specificul CEC Bank pe creditarea agriculturii, in special productia curenta, acest lucru inseamna finantare pe termen scurt”, puncteaza presedintele CEC Bank in Bursa.
In ce priveste depozitele populatiei, presedintele confirma ca banca si-a crescut soldul. „Clientii economisesc in continuare si acest lucru este normal, atat timp cat exista apetit redus pentru investitii. Clientii au preferat sa aduca banii la banca. CEC Bank a oferit, anul acesta, pe langa produsele traditionale de economisire si posibilitatea ca persoanele fizice sau juridice sa cumpere titluri de stat pe piata secundara. Aceste lucru nu este de natura sa ne creasca soldul depozitelor. Din contra, il diminueaza, dar avand un portofoliu destul de mare de titluri de stat am diversificat valorificarea lor pe piata secundara, atat pe piata interbancara, cat si la clientii persoane fizice si juridice, care au gasit titlurile de stat ca fiind o forma de economisire foarte buna.””