EximBank a continuat si in prima parte a acestui an sa isi consolideze pozitia pe piata bancara corporate din Romania raportand un profit brut de 35 de milioane de lei.
“Rezultatele la 6 luni sunt excelente si au fost generate in primul rand de deciziile strategice ale bancii de a se implica mult mai activ in economie prin finantarea si garantarea proiectelor IMM-urilor si a companiilor mari. Cresterea expunerii fata de clientii nebancari cu aproximativ 700 de milioane de euro in conditiile dificile ale crizei reprezinta o contrabalansare a franarii activitatii de creditare a bancilor straine precum si o confirmare a faptului ca Romania are nevoie de banci locale puternice care sa sustina dezvoltarea economica”, a afirmat Ionut Costea, presedintele EximBank.
Rezultatele bancii din primul semestru, duble fata de cele bugetate, au fost obtinute atat datorita cresterii agresive a activitatii comerciale si, in consecinta, prin realizarea de venituri suplimentare (in special din dobanzi si comisioane), dar si printr-un control strict al cheltuielilor, in special al costului riscului.
“Ceea ce este imbucurator este faptul ca, pe fondul accelerarii activitatii de creditare in ultimii ani, cred ca suntem singura banca din sistem care nu a incheiat anul 2011 cu cheltuieli cu provizioanele, ci cu venituri de aproximativ 6 milioane de lei, lucru care reflecta o dezvoltare sanatoasa a portofoliului de clienti”, a mai spus Ionut Costea.
Oficialul EximBank a adaugat ca, tinand cont de faptul ca obiectivul referitor la implementarea de fluxuri interne bazate pe principii corporatiste a fost atins, strategia bancii pentru urmatorii patru ani este de dublare a numarului de clienti.
EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.