O echipă formată din patru membri ai Guvernului, respectiv Paul Gheorghiu — șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Dragoș Doroș — președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Claudiu Vrînceanu — secretar de stat în Ministerul Economiei și Mihai Lisețchi — secretar de stat în Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, s-a alăturat Fundației Hope and Homes for Children și va alerga, duminică, la Raiffeisen Bank Maratonul București.
Echipa lor poartă numele RunGov-HHC.
Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.
Este cel mai mare eveniment de alergare din România, aflat la a 9-a ediție, iar anul acesta va fi pe 8-9 Octombrie, cu startul în Piața Constituției din București.
Circa 13.000 de participanți sunt așteptați la startul ediției 2016 a maratonului Raiffeisen Bank București, un eveniment care include numeroase curse destinate iubitorilor de alergare și care în 2017 ar putea fi inclus la categoria Bronze Label, alături de Milano, Barcelona, Nisa sau Santiago de Chile.
Potrivit unui comunicat al fundației, cei patru oficiali guvernamentali vor participa la proba de ștafeta și vor alerga fiecare câte 10,5 km în cadrul „Team Hope”, echipa de alergători fundraiseri ai organizației.
Oficialii Guvernului se alătură astfel celor peste 400 de alergători care vor participa la diversele probe ale competiției și vor susține cauza organizației: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii în loc să-i abandoneze în instituțiile administrate de stat.
În luna aprilie a acestui an, Paul Gheorghiu, Dragoș Doroș și Mihai Lisețchi, împreună cu mai mulți miniștri și membri ai guvernului Cioloș au alergat 10 km la crosul dedicat „Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace”. După ce au aflat de la Claudiu Vrînceanu că va alerga la Maratonul București, cei trei au decis să i se alăture și s-au înscris în competiție sub numele RunGov-HHC.
„Am învățat în acest an petrecut în Guvern că a lucra în echipă este esențial atât în relația cu conducerea altor ministere și instituții publice, cât și în ceea ce privește armonizarea direcțiilor pe care le coordonez. Specialiștii, funcționarii publici și demnitarii trebuie să se coordoneze în proiectele comune, de aceea o ștafetă la maraton reprezintă un model natural și sănătos de echipă, care colaborează și în timpul liber. Alergăm la acest maraton alături de Hope and Homes for Children pentru a promova un stil de viața sănătos și pentru a arăta o altă față a Guvernului României, cea sportivă”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei.
De asemenea, Cristian Botan, consilier în Cancelaria Prim-Ministrului, va alerga pentru organizație în proba de 21 km, aceasta fiind a treia lui participare alături de Team Hope la o competiție sportivă. Aceasta este cea de-a cincea participare a Team Hope la o competiție de alergare, până acum peste 1.000 de alergători și 200 de voluntari, alegând să susțină cauza Hope and Homes for Children.
În prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale Raiffeisen Bank Maratonul București și OMV Petrom Semimaraton București, care adună fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.
Maratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate.
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga țara. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viață apropiată de normalitate.