Sâmbătă, 30 martie 2019, de la ora 20:30, UniCredit Bank se alătură inițiativei Ora Pământului prin stingerea luminilor timp de o oră în București (Bulevardul Expoziției nr. 1F și str. Fabrica de Glucoză nr. 5) și în Iași (str. Palas nr. 5C).
La nivel global, UniCredit va stinge lumina între orele 20:30 și 21:30 în 74 de clădiri din 14 țări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Marea Britanie. 2019 este cel de-al doisprezecelea an consecutiv în care UniCredit Group se alătură mișcării Ora Pământului, inițiativă globală a World Wildlife Fund (WWF), care aduce împreună cetățenii, instituțiile și companiile pentru același scop comun, de a oferi lumii un viitor sustenabil și de a combate încălzirea globală.
Giuseppe Zammarchi, Head of Group Sustainability and Foundation, a declarat: „Luăm parte la Ora Pământului în fiecare an pentru că ne dorim să contribuim la protejarea și dezvoltarea durabilă a mediului înconjurător. Strategia UniCredit privind încălzirea globală prevede reducerea semnificativă a emisiilor operaționale de gaze cu efect de seră, obiectivul grupului fiind acela de a reduce emisiile de carbon cu 60% până în 2020 și cu 80% până în 2030.”
În 2018, UniCredit a înregistrat o reducere a emisiilor de 49% față de procentul înregistrat în 2008. Grupul a reușit acest lucru prin sporirea gradului de eficiență energetică, prin intermediul reducerii suprafeței spațiilor dedicate birourilor cu 172.000 de metri pătrați în Europa de Vest, prin punerea la dispoziție a unor modalități inteligente de utilizare a spațiilor de lucru și prin creșterea digitalizării operațiunilor bancare. UniCredit continuă să utilizeze noi tehnologii pentru a reduce amprenta ecologică, costurile și emisiile operațiunilor grupului.
Noul sediu central al UniCredit Bank Austria AG din complexul Austria Campus, inaugurat anul trecut, se numără printre clădirile Grupului care vor stinge lumina de Ora Pământului. Complexul reunește UniCredit Bank Austria, unitățile din Europa Centrală și de Est ale băncii și toate celelalte societăți ale Grupului. Austria Campus este unul dintre cele mai mari proiecte de relocare din Europa Centrală și a prevăzut relocarea a 5.300 de angajați, împreună cu echipamentele IT, într-un sediu nou, fără întreruperi în fluxul operațiunilor companiei. Complexul are propriul său sistem de extragere a energiei geotermale și este unul dintre cele mai mari ca suprafață din Europa. Energia pe care o produce este folosită pentru încălzirea din timpul iernii și păstrarea unei temperaturi scăzute pe timp de vară, în conformitate cu toate reglementările ce privesc mediul înconjurător.