ING Bank a lansat o noua modalitate de plata a facturilor de utilitati din Romania: serviciul ING Fast Pay,disponibil prin intermediul noii versiuni Home’Bank pentru smartphone-uri. Odata cu lansarea acestei facilitati pentru telefoanele inteligente, clientii ING isi vor putea plati facturile la utilitati, de oriunde s-ar afla si fara a mai depinde de un computer sau ghiseu.
Fast Pay este primul serviciu din Romania care permite utilizatorilor sa plateasca facturile la utilitati folosindu-se doar de un smartphone cu camera foto, in doi pasi: 1. scaneaza factura cu ajutorul camerei foto; 2: confirma tranzactia. In urma scanarii codului de bare de pe factura, datele de plata vor fi incarcate automat, fara a mai fi necesara realizarea altor actiuni suplimentare.
Noua versiune ING Home’Bank pentru smartphone-uri permite realizarea unei game largi de operatiuni bancare: accesarea si verificarea situatiei conturilor, efectuarea de plati si transferuri in lei intre conturile curente deschise la ING Bank sau catre conturi deschise la alte banci, verificarea istoricului tranzactiilor recente sau efectuarea de schimburi valutare. In plus, in afara acestor servicii si a facilitatii Fast Pay, utilizatorii vor putea localiza acum si ATM-urile ING Bank, prin intermediul optiunii ATM Locator.
Aplicatia este disponibila pentru telefoanele cu sisteme de operare iOS si Android si poate fi utilizata in toate retelele de telefonie mobila, fara costuri de instalare sau de utilizare. Aplicatia va fi disponibila gratuit pe App Store pentru utilizatorii iPhone si pe Android Market pentru utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android. Autentificarea se realizeaza cu ajutorul Digipass-ului, folosind codul de utilizator si parola deja inregistrate pentru ING Home’Bank.
Ideea dezvoltarii unei aplicatii dedicate telefoanelor inteligente si a unei facilitati de plata care sa foloseasca performantele dispozitivelor incorporate de acestea, vine pe fondul cresterii rapide a ratei de utilizare a smartphone-urilor, inregistrata in ultimii ani atat la nivel international, cat si in Romania.
Numai anul trecut, vanzarile de telefoane inteligente au crescut la nivel european cu 67% fata de 2010, conform ultimului studiu publicat de GfK. Romania se inscrie si ea in acest trend ascendent, fiind incurajata si de rata ridicata de penetrare a telefoniei mobile – aproximativ 23,6 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila in 2011, potrivit datelor Autoritatatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.