Stiri BancareStiri Bancare
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Reading: Nevenca Doca, Banca Transilvania: ”Sunt arii de activitate unde greu găsești specialiști, cum ar fi zona analizei de risc”
Share
Notification Show More
Latest News
De la 2% la 4%: impozitul pe cifra de afaceri a băncilor se dublează. Câți bani va strânge statul în 2025 și 2026?
Stiri de top
Intesa Sanpaolo Bank Romania lansează o ofertă de credit ipotecar cu dobândă fixă de la 4,89% și stimulente pentru refinanțare. Alin Fodoroiu: ”Am construit această ofertă cu gândul la nevoile actuale ale oamenilor care își doresc să aibă un preț corect, costuri inițiale mai mici și o rată lunară predictibilă”
Stiri de top
UNCHAIN Festival 2025 a oferit ce lipsește cel mai mult Europei: intersecții reale între industrii și conexiuni de încredere. Alexandra Pollack: ”Anul acesta ne-a arătat tuturor că viitorul finanțelor în Europa Centrală și de Est nu va fi conturat de jucători individuali, ci de ecosisteme”
Stiri de top
Peste 14.000 de profesori au accesat Life-Lab.ro, platforma educațională, care introduce educația financiară la fiecare materie. Nicoleta Deliu-Pașol: ”Scopul BCR este sa ajute românii, de toate vârstele, să aibă încredere în ei. Știm că educația financiară este una dintre cele mai concrete forme de a construi această încredere”
Stiri de top
BRD domină piața serviciilor de custodie: 10 ani în topul Global Finance. Claudiu Cercel: Acest premiu este o validare a eforturilor noastre constante de a oferi servicii de custodie la cele mai înalte standarde
Stiri de top
Aa
Stiri BancareStiri Bancare
Aa
  • Prima pagina
  • Stiri de top
  • Analize
  • Interviuri
  • Opinii
  • Informații financiare
Follow US
© BankingNews - Toate drepturile rezervate
Stiri Bancare > Blog > Interviuri > Nevenca Doca, Banca Transilvania: ”Sunt arii de activitate unde greu găsești specialiști, cum ar fi zona analizei de risc”
InterviuriOpinii si Interviuri

Nevenca Doca, Banca Transilvania: ”Sunt arii de activitate unde greu găsești specialiști, cum ar fi zona analizei de risc”

bankingnews.ro
Last updated: 06/11/2018 15:21
bankingnews.ro 8 ani ago
Share
SHARE

Pregătirea cu care tinerii finanțiști vin din facultate este ca o bază de pornire pentru șefii echipelor de recrutare din bănci. „E ca fundația unei case şi este important să o existe o structură solidă. Ce facem noi, este să construim în continuare, prin training on the job”, spune Nevenca Doca, Directorul Executiv de Resurse Umane al Băncii Transilvania, într-un interviu publicat în Numărul 2 al Revistei BankingNews.

Background-ul de cunoștințe este însă doar un ingredient al unui candidat bun. Foarte mult contează abilitățile de relaționare, dorința de a reuși și capacitatea de învățare rapidă, în această ordine. Asta deoarece, potrivit Nevencăi Doca, „este mai greu să schimbi atitudini decât să transmiți cunoștințe”.

Directorul de Resurse Umane al BT a vorbit și despre segmentele de business pentru care băncile găsesc mai greu specialiști, dar și despre faza de consolidare prin care trece sistemul bancar și ce se întrevede pentru viitor.

Într-o serie de interviuri cu cei mai importanți șefi de HR din băncile românești, publicate în cadrul Numărului 2 al Revistei BankingNews, aflăm cum abordează aceștia criza de personal și ce caută la un potențial angajat. Astăzi vă prezentam materialul integral care-l are în centrul atenției pe Directorul Executiv de Resurse Umane din cadrul Băncii Transilvania, Nevenca Doca.

– Ce calități profesionale trebuie să aibă angajatul ideal din sistemul bancar?
– În plus față de integritate, angajatul ideal din sistemul bancar, în prezent şi în viitorul apropiat, trebuie să fie foarte adaptabil, capabil şi doritor să învețe noile tehnologii. Totodată, trebuie să învețe să ofere clienților băncii o experiență utilă, plăcută şi relevantă pentru ei. Și, ca în orice alt domeniu, pasiunea şi experiența fac diferența.

– Iar când vine vorba de abilități personale, pe ce anume pune accent Banca Transilvania  la evaluarea unui potențial angajat?
– Ceea ce căutam în special la viitorii noştri colegi sunt abilitățile de relaționare, determinarea, dorința de a reuşi, de a se dezvolta şi capacitatea de învățare rapidă. Din experiență, putem spune că este mai greu să schimbi atitudini decât să transmiți cunoştinte. De aceea, la nivel de entry level, cel puțin, selectăm acei candidați în care vedem compatibilitate cu cultura organizațională a BT. Spiritul antreprenorial este o altă trasătură pe care o apreciem. Face parte din ADN-ul băncii noastre.

– Cum a evoluat politica de resurse umane în ultimii zece ani, dacă luăm în calcul procesul de restructurare al băncilor, în perioada de criză, dar și noile provocări?
– Banca noastră a crescut atât organic în toți aceşti ani, dar şi prin achiziția Volksbank România. Politicile de resurse umane s-au schimbat însă, pentru a fi în acord cu reglementările locale şi europene. S-au schimbat și datorită interesului nostru de a atrage şi păstra la BT colegi care să se poată adapta schimbărilor numeroase, unele disruptive şi care să susțină în continuare promisiunea BT către clienții săi.

– Au băncile încă nevoie de restructurare pe zona de resurse umane sau au trecut în faza de expansiune?
– În România, sistemul bancar este în faza de consolidare. În urma fuziunilor şi achizițiilor din ultimii ani, precum şi a celor care vor mai avea loc, estimăm o contractare a sistemului bancar din România, după care este posibilă o expansiune. Cred că va fi o expansiune selectivă şi inteligentă, din dorința băncilor de a ajunge la diferite nişe de clienți.

– În prezent, se poate vorbi despre un deficit pe piața forței de muncă, în banking? Care sunt segmentele de business unde există cel mai mare deficit și cum surmontați acest impas?
– Nu cred este vorba de un deficit, dar putem vorbi despre arii de activitate în care specialiştii sunt mai greu de găsit. Mă refer aici mai ales la posturile de specialişti în domeniul analizei de risc, finanțărilor structurate, analişti de business, manageri de produs şi de portofoliu. Pe lângă atragerea talentelor, avem însă programele de banking trainee prin care dezvoltăm o „sursă” de specialişti în aceste domenii.

– Aveți în plan o campanie de recrutare în viitorul apropiat? Dacă da, ce departamente ale activității ar viza această campanie?
– Tocmai am încheiat o campanie mai mare de recrutare de analişti de risc de credit, urmând ca în perioada următoare să ne ocupăm de selecția pentru posturi în domeniul IT-ului.

– Cursurile de internship pot fi la rândul lor o sursă de noi angajați. Ce cursuri derulează Banca Transilvania? Credeți că pregătirea din facultate îi ajută pe studenți să se acomodeze în mediul bancar?
– E o întrebare frumoasă pentru că, la Banca Transilvania, credem mult în tineri şi că este important să ne implicăm în dezvoltarea lor. Proiectele de internship organizate de noi anual în toată țara, dar mai ales în Cluj-Napoca şi în Bucureşti, ne-au permis să tragem două concluzii importante: a acorda încredere şi a oferi know-how sunt lucrurile esențiale de care tinerii au nevoie. Anul trecut, de exemplu, am derulat un program de intership la Cluj-Napoca, care a durat 2 luni şi în cadrul căruia studenții şi masteranzii au interacționat cu mentorii din BT, inclusiv cu CEO-ul nostru, Ömer Tetik. Apoi au avut diverse activități în agențiile şi sucursalele băncii, pentru a înțelege nevoile clienților noştri, iar o parte din ei au continuat cu un stagiu de încă 3 luni în Centrala băncii, pentru a vedea şi fluxurile de lucru, din spatele ghişeelor. Ei bine, o treime din aceşti studenți ne sunt acum colegi, iar cu ceilalți ținem legătura pentru oportunitățile viitoare de angajare. În Bucureşti avem în derulare programul Corporate Banking Trainee, prin intermediul căruia peste 20 de tineri, selectați din peste 800 de aplicații, au contact zi de zi cu ce înseamnă pentru BT clienții – companii, atât din punct de vedere comercial, cât şi backoffice: analiză, risc, administrare etc. Pregătirea cu care vin din facultate îi ajută pe tineri să aibă o bază de pornire. E ca fundația unei case şi este important să existe o structură solidă. Ce facem noi, este să construim în continuare, prin training on the job, implicarea mentorilor şi prin programe de asimilare a cunoştințelor tehnice necesare, prin intermediul unor platforme digitale care se potrivesc cu stilul lor de învățare.

– La ce date de contact pot trimite cv-uri cei interesați să lucreze în cadrul băncii?
– Aşteptăm aplicațiile candidaților pe adresa: recrutare@btrl.ro și îi încurajăm să urmărească posturile vacante pe care le postăm pe pagina Cariere de pe siteul băncii, în social-media şi pe platformele de recrutare specializate. Îi așteptăm să facă parte din echipa noastră!

Analiza integrală privind piața muncii din domeniul bancar poate fi citită în Numărul 2 al Revistei BankingNews. Asumată ca un exercițiu jurnalistic de elită prin conținut, concept și înfățișare, util pentru cititori, Revista BankingNews va avea o apariție trimestrială, fiind distribuită pe bază de abonament și printr-un program de marketing direct. Edițiile din acest an vor fi disponibile în lunile Martie 2017, Iunie 2017, Septembrie 2017 și Decembrie 2017. Comenzile de abonamente se pot realiza pe e-mail la abonamente@bankingnews.ro sau completând formularul disponibil la www.bankingnews.ro/abonamente (CLICK AICI). Pentru detalii, ne puteți contacta la telefon 0770.997.921.

You Might Also Like

60.000 de lei în 1990 valorau un apartament. În 1997, doar o tigaie. Cum economisim eficient și ce facem cu banii puși deoparte? Sfatul specialiștilor

Banca Transilvania anunță finalizarea cu succes a primei sale emisiuni de obligațiuni sustenabile în lei. Suma atrasă: 1,5 miliarde de lei, un record în sistemul bancar local

Ce spune Ömer Tetik (Banca Transilvania), șeful celei mai mari bănci din România, despre taxarea suplimentară a profitului excesiv al instituțiilor financiare: ”Orice creştere suplimentară a impozitării băncilor va reduce capacitatea de creditare a economiei reale, a firmelor şi a populației”

Topul băncilor după active în 2024. Raportul BNR dă peste cap toate calculele inițiale: surpriza vine de la CEC Bank, care și-a consolidat poziția a treia, consemnând cea mai puternică creștere. Banca Transilvania, BCR și Raiffeisen Bank – celelalte bănci care au făcut furori. UniCredit Bank nu poate ajunge deocamdată pe podium nici după fuziunea cu Alpha Bank

Cât trebuie să economisești lunar ca să ai siguranță financiară? Răspunsul specialiștilor prezenți la podcastul CSALB

TAGGED: Banca Transilvania, angajari banci, resurse umane, Nevenca Doca
bankingnews.ro 24/08/2017
Share this Article
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Copy Link Print
By bankingnews.ro
Follow:
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.
Previous Article BCR lansează contul bancar care poate fi deschis 100% online, de pe mobil, tabletă sau calculator
Next Article Garanti Bank: Una din trei tranzacții prin Bonus Card, la comercianții parteneri, este o achiziție în rate

– Publicitate –

- Advertisement -
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image

Alte articole

60.000 de lei în 1990 valorau un apartament. În 1997, doar o tigaie. Cum economisim eficient și ce facem cu banii puși deoparte? Sfatul specialiștilor

o zi ago

Banca Transilvania anunță finalizarea cu succes a primei sale emisiuni de obligațiuni sustenabile în lei. Suma atrasă: 1,5 miliarde de lei, un record în sistemul bancar local

5 zile ago

Ce spune Ömer Tetik (Banca Transilvania), șeful celei mai mari bănci din România, despre taxarea suplimentară a profitului excesiv al instituțiilor financiare: ”Orice creştere suplimentară a impozitării băncilor va reduce capacitatea de creditare a economiei reale, a firmelor şi a populației”

o săptămână ago

Topul băncilor după active în 2024. Raportul BNR dă peste cap toate calculele inițiale: surpriza vine de la CEC Bank, care și-a consolidat poziția a treia, consemnând cea mai puternică creștere. Banca Transilvania, BCR și Raiffeisen Bank – celelalte bănci care au făcut furori. UniCredit Bank nu poate ajunge deocamdată pe podium nici după fuziunea cu Alpha Bank

o săptămână ago

Primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România.

Ne găsiți și pe

© BankingNews - Toate drepturile rezervate

  • Despre BankingNews
  • Contact
  • Publicitate
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta pe site-ul bankingnews.ro. Mai multe detalii despre politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal puteti vedea aici: GDPR - Politica de Confidentialitate Setari CookieAccepta
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?