BRD a lansat, printr-un eveniment desfasurat la sediul sau central, editia 2014 a programului de donatii salariale intitulat „Superoameni pentru supersanse”. Evenimentul a marcat debutul seriei de manifestari dedicate implinirii a 15 ani de la privatizarea BRD.
In acest an, BRD sprijina programele fundatiei Homes and Hopes for Children (HHC) Romania din Baia Mare printr-o donatie de 200.000 de euro.
Fundatia Homes and Hopes for Children Romania are ca misiune integrarea copiilor abandonati si inlocuirea sistemului institutional de protectie a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.
Ea va fi in 2014 beneficiarul unic al fondurilor donate de BRD si angajatii sai.
Programul de donatii salariale al BRD a debutat in anul 2008, obiectivul sau fiind acela de a crea un mecanism care sa le permita salariatilor sa se implice in proiecte sociale prin donatii regulate.
Suma colectata anual de la cei 1.500 de angajati este dublata de banca si investita in programe sociale; de-a lungul celor 6 ani de cand exista programul, banca si salariatii sai au donat peste 600.000 de euro.
„Le multumesc celor peste 1.500 de colegi care participa la program. Acest proiect demonstreaza forta echipei noastre, pentru ca donarea unor sume individuale nu poate niciodata schimba viata unui individ. Efortul nostru colectiv a facut diferenta pentru peste 4.000 de copii si tineri”, a spus Philippe Lhotte, Presedintele-Director General al BRD.
„Acum exact 15 ani inauguram prima casa de tip familial din Romania. Dorin ca in urmatorii ani, cei 9000 de copii institutionalizati din Romania sa poata avea o familie. Obiectivul nostru este ca pana in anul 2020 sa nu mai existe copii institutionalizati in Romania”, a declarat stefan Darabus, directorul national al HHC Romania.
„Salut gestul dumneavoastra. Sunt alaturi de HHC Romania de 5 ani si mi-am asumat misiunea fundatiei, aceea de a face lumea mai buna. stiu sigur ca, in orice caz, muzica ne face pe toti mai buni”, a spus ambasadorul HHC Romania, violonistul Alexandru Tomescu, prezent la eveniment.
Seara a fost incheiata cu un concert sustinut de orchestra „Violoncellissimo”, condusa de maestrul Marin Cazacu.
Despre BRD-Groupe Société Générale
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de Euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
* Retail banking in Franta
* Retail banking international, servicii financiare si asigurari
* Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori.
Despre Hope and Homes for Children
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de centre de plasament de tip vechi din intreagul teritoriu. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut, in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate.
Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, peste 5.000 de copii au fost scosi din institutii; aproape 17.000 de copii salvati de la abandon si 600 de tineri institutionalizati sprijiniti pentru o viata independenta; 890 de copii primiti in regim de urgenta si peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protectie a copilului au fost instruiti de HHC Romania. Organizatia activeaza si in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor, acolo unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC Romania este ca pana in 2020 toate centrele de plasament de tip vechi sa fie inchise.