Crédit Agricole România a inaugurat primul centru agri regional pentru partea de sud-est a României, cu scopul de a deservi mai bine fermierii din județele Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila și Galați.
Agri Hub-ul este localizat în Slobozia și are rolul de a facilita accesul la finanțare al fermierilor în scopul susținerii și dezvoltării activității și creșterii productivității fermei lor.
Acest punct de lucru regional este gândit ca un centru digital care reunește o echipă de consultanți cu bune cunoștinte despre agricultură și expertiză în finanțarea fermierilor, ei având o mobilitate sporită prin dotarea lor cu tehnologie de ultimă generație precum telefoane, imprimante și scannere portabile.
Această digitalizare este în avantajul clientului, echipa noastră având posibilitatea de a parcurge toate etapele procesului de creditare, printarea documentelor și scanarea acestora, până la semnarea efectivă a contractelor de împrumut, direct la fermă. Pe lângă confortul clienților, care vor putea semna toate documentele fără să fie necesară deplasarea lor la bancă, crește și eficiența procesului prin reducerea timpilor de prelucrare a datelor.
“Grupul Crédit Agricole are o experiență de peste 120 de ani în finanțarea agriculturii, lucru care ne-a fost de mare ajutor în stabilirea abordării noastre generale pentru dezvoltarea acestui segment dar și în elaborarea portofoliului de produse agri. Scopul nostru este de a deveni banca de referință a fermierilor profesioniști din România oferindu-le soluții de finanțare potrivite nevoilor lor și echilibrate din punct de vedere perioada de împrumut, tip de garanții sau costuri lunare”, a declarat Jean-Paul Pinchon, directorul general adjunct al Crédit Agricole România.
Printre soluțiile de finanțare pe care Crédit Agricole România le oferă fermierilor sunt creditul pentru campania agricolă, creditul pentru achiziția de terenuri agricole, creditul pentru echipamente, creditul prefinanțarea subvențiilor APIA, dar și servicii precum deschiderea de conturi curente sau depozite.