Garanti Romania a inregistrat un profit net consolidat de 5,8 milioane de euro in primul trimestru din 2012, o crestere cu peste 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Rezultatele se datoreaza in mare parte unei strategii de optimizare si de dezvoltare continua a produselor si serviciilor adresate segmentelor retail, IMM si companii mari, care a dus la o crestere medie de aproximativ 10% la nivelul intregului portofoliu de credite.
Toate cele patru companii din cadrul Garanti Group Romania au inregistrat profit in primele trei luni ale anului, dintre care Garanti Bank – 4,1 milioane de euro profit net, cu aproximativ 70% mai mult decat in aceeasi perioada din 2011. Activele consolidate ale grupului au ajuns la 1,8 miliarde de euro. “Grupul Garanti isi continua evolutia pe piata din Romania intr-un mod sanatos si constant, tintind o crestere a cotei de piata si oferind o serie de servicii si produse inovatoare si competitive, menite sa aduca beneficii clientilor sai”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Group Romania.
“Vom continua sa ne mentinem profitabilitatea la nivelul intregului grup pe tot parcursul anului, avand totodata o abordare prudenta in ceea ce priveste situatia economica in acest an si gestionand cu grija riscurile intr-un mediu care ramane volatil. Prin prisma resurselor de care dispunem, ne vom axa pe oferirea de imprumuturi retail, IMM si corporate, insa vom cauta sa ne pastram un nivel al lichiditatii cat mai ridicat”, a adaugat Murat Atay.
In primul trimestru al anului 2012, Garanti Bank si-a extins prezenta la nivel national prin intermediul agentiilor si canalelor alternative de servicii, ajungand la o retea de 79 de agentii si 216 ATM-uri – cea mai extinsa retea nationala de ATM-uri inteligente, in timp ce numarul de POS-uri a crescut la 7.400. Numarul total al cardurilor de debit si de credit a depasit 230.000.
Pentru primele trei luni din 2012, actionarul Grupului Garanti Romania, Turkyie Garanti Bankasi, a inregistrat un profit net consolidat de 962 milioane de lire turcesti (aproximativ 410 milioane euro) si active totale de 165,7 miliarde de lire turcesti (aproximativ 70,6 miliarde euro).
De asemenea, Turkyie Garanti Bankasi a fost desemnata, alaturi de alte 19 banci internationale, lideri pe piata monetara internationala, ca fiind contributor la stabilirea ratei Euribor pentru USD, conform anuntului facut de “Euribor-EBF” la inceputul lunii aprilie 2012. Indicele USD Euribor reprezinta nivelul ratei de dobanda la care depozitele interbancare la termen denominate in USD sunt plasate pe piata monetara interbancara, la ora 11.00 a.m. ora Bruxelles-ului. Acest nou indice va oferi pietei si institutiilor financiare relevante rata de referinta pentru costul de finantare in USD pe piata europeana.