Bursa de pe Wall Street s-a încheiat din nou în scădere, iar indicele bursier Dow Jones a înregistrat, joi, o scădere de peste 1.000 de puncte, coborând cu 4,15% din valoarea iniţială, informează site-ul agenţiei Associated Press şi postul BBC.
Un alt indice important, S&P 500, a avut o scădere 100,6 puncte, coborând cu 3,75%, în timp ce valoarea indicelui Nasdaq a pierdut 274,8 puncte, înregistrând o scădere de 3,9%.
Toate bursele se resimt. Experţii financiari estimează fluctuaţii ale pieţei în perioada următoare, până se va ajunge la o stabilizare.
Prăbuşirea burselor globale, care părea să se fi încheiat la mijlocul săptămânii, a revenit vineri în SUA şi mai ales în Asia, cu declinuri care depăşesc 10% faţă de valorile din ianuarie. China, unde domină investitorii de retail, a fost lovită cel mai puternic.
Valorile de referinţă ale pieţei japoneze de capital au scăzut vineri cu peste 3%, bursa din Hong Kong-ul a scăzut cu aproape 4%, iar în China pierderile au depăşit 5%. Concomitent, China a cotat yuanul în scădere până la niveluri care n-au mai fost întâlnite din 2015.
Indicele NIKKEY al Bursei de la Tokyo a scăzut cu peste 500 de puncte, ajungând la cotaţii în jurul valorii de 23.000 de puncte, MSCI Asia Pacific a scăzut cu 2,1%, indicele Topix a scăzut cu 2,2%, apoi indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 3,5% şi indicele S&P / ASX 200 din Australia a scăzut cu 0,9%.
Dow Jones a avut luni o scădere de 1.175 de puncte, cea mai mare după criza financiară din anul 2008, situaţii asemănătoare înregistrându-se şi la bursele S&P 500 şi Nasdaq.